KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

6o Γυμνάσιο Πετρούπολης: Δημιούργησε ένα εξαιρετικό blog στο πλαίσιο προγράμματος etwinning

30/05/2024 11:54
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Στο 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης το σχολικό έτος 2023-2024 υλοποιήθηκε το etwinning έργο με τίτλο “Let’s talk about our heritage”, από μαθητές/τριες της Β τάξης με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αργυρώ Παπασταμάτη.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

 Το έργο μας αυτό αποσκοπούσε σε μια πολυπολιτισμική αλληλεπίδραση με μαθητές και μαθήτριες από 4 χώρες. Πιο συγκεκριμένα στο έργο συμμετείχαν , τρία ελληνικά σχολεία , 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 2o Γυμνάσιο Ορεστιάδας, Γυμνάσιο-Λύκειο Ώθηση , ένα σχολείο από Ιταλία ,ICS “Leonardo Sciascia” di Misterbianco, δύο από Πορτογαλία ,Agrupamento de Escolas Santos Simões, Guimarães, Escola Básica de Rio Caldo, Portugal και ένα από Ρουμανία ,Liceul Tehnologic Dr I.Senchea Fagaras.

HLEKTROFOTISTIKH

Οι μαθητές συμμετείχαν σε συνεργατικές δραστηριότητες , αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, εργάστηκαν σε ομάδες για την από κοινού δημιουργία των τελικών προϊόντων, γνωρίστηκαν και έπαιξαν σε διαδικτυακή συνάντηση, γνώρισαν νέα εκπαιδευτικά εργαλεία μέσω των οποίων παρουσίασαν την κληρονομιά της χώρας τους.

Τελικό προϊόν του έργου είναι η δημιουργία ενός blog στο οποίο εμφανίζονται αναλυτικά οι δραστηριότητες γνωριμίας, η παρουσίαση των σχολείων κάθε χώρας, η δημιουργία λογότυπου, η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών, το κόμικ με κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς αλλά και τα ebook με συνταγές , μνημεία, παραδοσιακές φορεσιές και χορούς της κάθε περιοχής.

Παρακάτω θα βρείτε το link του blog μας : https://lets-talk-about-our-heritage.blogspot.com/…/our

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.