KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Θωρακίζεται από τις πλημμύρες ο Δήμος Φυλής. Διευθετείται και το ρέμα Σούρεζας

18/02/2020 16:35
2 '
Χρήστος Παππούς
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα ιδιαίτερης σημασίας αντιπλημμυρικό έργο που αφορά την «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων του Δήμου Φυλής» και τη διευθέτηση του ρέματος Σούρεζας στα Άνω Λιόσια, εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε, χθες Δευτέρα και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η Πέμπτη 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Με το έργο αυτό ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία των Άνω Λιοσίων από το ρέμα Σούρεζας, που διέρχεται από την πόλη, καθώς θα κατασκευαστεί εσωτερικό δίκτυο ομβρίων υδάτων επί των οδών Θεσσαλίας και Αλιάκμονος, που θα εξυπηρετεί έκταση συνολικά περίπου 10 εκταρίων (περίπου 100 στρεμμάτων). Τα όμβρια αυτά θα καταλήγουν στον κεντρικό αγωγό που κατασκευάζεται στην οδό Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται τα όμβρια τριών κάθετων αγωγών, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι αυτός που θα κατασκευαστεί με το εν λόγω έργο (αγωγός οδών  Θεσσαλίας και Αλιάκμονος).

Περιλαμβάνει τη χάραξη των αποχετευτικών αγωγών των δικτύων σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, την εκσκαφή των αναγκαίων ορυγμάτων και την αντιστήριξή τους, την κατασκευή φρεατίων επίσκεψης και φρεατίων υδροσυλλογής, την κατασκευή κιβωτοειδών αγωγών και σωληνωτών δικτύων, την επίχωση με υγιή αδρανή υλικά και την ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.230.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος»  του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ την μελέτη και την εποπτεία του έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

«Θωρακίζουμε το Δήμο μας με αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην χρειαστεί ξανά να ζήσουμε εικόνες με πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος» δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: