KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Προσοχή: Η Ελλάδα στη δίνη του Μεσογειακού Κυκλώνα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

16/09/2020 08:37
Ανανεώθηκε 16/09/2020 08:40
3 '
Meteoacharnes
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Έντονα προβληματίζει ο υπό δημιουργία Μεσογειακός κυκλώνας, που μερικώς έχει σχηματιστεί και στροβιλίζεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Σύμφωνα με τις τελευταίες δορυφορικές λήψεις, θα μπει στον κόλπο της Σύρτης και θα κινηθεί Βορειοανατολικά.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μπορεί να μην έχει προσδιοριστεί επακριβώς η πορεία του, όμως φαίνεται ότι τα θερμά νερά της Μεσογείου, ή ακόμα και του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, θα τον γιγαντώσουν και ενδεχομένως προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σε εμάς, πιθανότερο είναι να αρχίζει να μας επηρεάζει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις – εκτιμήσεις και όπως φαίνεται στους δορυφόρους:

·        Οι κορυφές των αναπτύξεων, έχουν θερμοκρασίες που φθάνουν στους -65 βαθμούς.

·        Οι νεφώσεις είναι κατακόρυφης ανάπτυξης και βάση τις εκτιμήσεις του δορυφόρου MSG «κρύβουν» μέσα τους πάνω από 75 μμ.

·        Στο κέντρο του Κυκλώνα, η Βαρομετρική πίεση φαίνεται ότι θα πέσει κάτω από τα 985 hPa.

Από όλα τα παραπάνω, συνάγεται ότι θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα με μεγάλο εύρος από τους Νομούς που θα περάσει. Όπως επισημάναμε και χθες, από την ακριβή πορεία του, θα εξαρτηθούν η ένταση των φαινομένων και τα προβλήματα που πιθανόν θα προκαλέσει. Όπως φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αυτές είναι οι τέσσερις πιθανές πορείες που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας. Όσο πιο κοντά στην Αττικής, τόσο περισσότερα φαινόμενα. Και τα φαινόμενα αυτά θα είναι:

Οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι  καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί «έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί τέλος, πως ακόμα δεν είναι σαφές αν θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes).

Στον Μετεωρολο  γικό Σταθμό Αχαρνών, παρακολουθούμε το όλο θέμα και θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη και την πορεία του, μιας και την τελευταία στιγμή σχεδόν θα διαφανεί η ακριβής πορεία του.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 21 με 30 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον, 22 με 31. Στη Φυλή 20 με 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν αρχικά Βορειοανατολικοί και αργότερα Νότιοι.

Φωτο1: Που θα βρίσκεται θεωρητικά ο Μεσογειακός κυκλώνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Meteoacharnes

Φωτό2: Επικίνδυνες καταστάσεις «βλέπει» για την Αττική το περιοχικό μοντέλο του ΕΑΑ, Bolam.

Meteoacharnes

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: