KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Μέρα-σταθμός για τις Αχαρνές. Αναβιώνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ως υπερτοπικό Εθνικό Προπονητικό κέντρο

04/11/2021 19:31
Ανανεώθηκε 05/11/2021 08:03
3 '
Ολυμπιακό Χωριό_Αυγενάκης_Βρεττός (63)
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την ουσιαστική επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού ως υπερτοπικό Εθνικό Προπονητικό κέντρο αλλά και κέντρο για τον εναλλακτικό αθλητισμό, παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε, το Εθνικό Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού καθίσταται πλέον αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύντομα θα αποκτήσει μόνιμη διοίκηση και προϋπολογισμό.

Photoimage

«Είναι μία ημέρα-σταθμός. Ανοίγουμε ένα νέο φωτεινό κεφάλαιο για το Ολυμπιακό Χωριό, ένα τοπόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το 2020, όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια από τον ΟΑΕΔ στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία Μοντελοδρομίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, καθώς και την προμελέτη για την εγκατάσταση ενός προκατασκευασμένου κτιρίου γραφειακών χώρων.

Photoimage
«Το όραμά μας είναι ένα αναγεννημένο, υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, έναν πόλο αθλητικών δραστηριοτήτων υπερτοπικού χαρακτήρα. Δεν νοείται να μιλάμε για αθλητική μεταρρύθμιση και να μην αξιοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ελληνικού αθλητισμού. Όταν το επισκέφτηκα πρώτη φορά πόνεσε η καρδιά μου. Πρέπει με σεβασμό να επαναφέρουμε την αίγλη του», συμπλήρωσε ο Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε πολλάκις τον δήμο Αχαρνών για την αρωγή του και για την παραχώρηση έκτασης 46,8 στρεμμάτων προκειμένου ο νέος φορέας να δημιουργήσει κι άλλους χώρους αθλητικής ενασχόλησης και συγκεκριμένα υποδομές για την ανάπτυξη των urban sports, όπως το BMX και το σκέιτμπορντ, ενώ παράλληλα θα ανακατασκευαστεί το υπάρχουν εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής.Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για την παραχώρηση έκτασης 22 στρεμμάτων της δικαιοδοσίας του.

«Εγκαταστάσεις για τις οποίες οι Έλληνες έχουν δώσει χρήματα, πρέπει να ξαναζωντανέψουν», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τόνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις προσπάθειες του κ. Αυγενάκη για να «πρασινίσουν» μεγάλες διοργανώσεις και εγκαταστάσεις, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο χώρος αυτός για 17 χρόνια είχε παραμεληθεί και συντηρήθηκε μόνο χάρη στις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων που τον χρησιμοποιούν. Ο κ. Αυγενάκης με ενέπνευσε, το όραμά του ήταν ρεαλιστικό και ταυτίζεται με τα δικά μου «θέλω». Θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος χαρακτήρισε το Ολυμπιακό Χωριό ως «μέρος της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων» και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Λευτέρη Αυγενάκη για το ζωντάνεμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, «που είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη για όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας».

Φωτογραφίες:photoimage

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: