ΦΥΛΗ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2022 – Άνω Λιόσια: Δημοτικό Ωδείο και ΓΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στις παράλληλες εκδηλώσεις
22/05/2022 07:57
2 '
Είναι μικρότερες σε έκταση, αλλά το ίδιο σημαντικές. Ο λόγος για τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Άνω Λιοσίων, με αφορμή τους πολιούχους Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη, που στέφονται με επιτυχία.
Ρεσιτάλ Πιάνου Δημοτικού Ωδείου
Όπως το ρεσιτάλ πιάνου που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Φυλής, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, αναδεικνύοντας το επίπεδο των μουσικών σπουδών, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα Ωδεία.
Οι σολίστ Νικόλας Καλτουρουμίδης, Βενετία Λουκά και Βίκυ Σακκά εκτέλεσαν έργα Bach, Scarlatti, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Debussy και Μάνου Χατζηδάκη και χειροκροτήθηκαν θερμά. Τη μουσική διδασκαλία και τη συνοδεία πιάνου είχε η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Φυλής Ρούλα Λεβαντή.
Λαογραφική Έκθεση της ΓΡΙΖΑΣ
Εξέχουσα θέση στις παράλληλες εκδηλώσεις, ανήμερα της θρησκευτικής εορτής, καταλαμβάνει διαχρονικά η λαογραφική έκθεση του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ.
Τηρώντας και φέτος την παράδοση, αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας, επίσημοι αλλά και πολίτες που επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία θα θαυμάσουν εικόνες και κειμήλια με ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές για την ίδρυση της “Κοινότητας των Παλαιών (Άνω Λιοσίων) με νόμο στις 11 -8 του 1912.
Κοινή ευχή των παρευρισκομένων ήταν η επόμενη έκθεση να πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι της Γρίζας», το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο.























