KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Αχαρνές: Δείτε τον χορό των Γριζοφόρων στην Κεντρική Πλατεία (φωτό & βίντεο)

21/04/2023 12:51
Ανανεώθηκε 21/04/2023 18:07
1 '
Χορός_Γριζοφόρων_Ζωοδόχος_Πηγή (
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Ο μοναδικός και περίφημος χορός των Γριζοφόρων, τον οποίο όπως προστάζει το έθιμο χόρευαν οι “Γρίζες”, ντυμένες με τις αρχαίες χρυσοποίκιλτες στολές τους, αναβίωσε γι΄άλλη μια χρονιά ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής από το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Βλασίου.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο χορός των Γριζοφόρων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εορτασμών της Ζωοδόχου Πηγής και στο παρελθόν διαρκούσε τέσσερις ώρες και ερχόντουσαν να τον παρακολουθήσουν όλοι οι παλαιοί Αθηναίοι. Γι΄άλλη μια χρονιά η αναπαράσταση του χορού τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου και απέδειξε ότι τα έθιμά μας συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στις ζωές μας.

HLEKTROFOTISTIKH
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.