ΑΧΑΡΝΕΣ
Παραδόθηκαν οι νέες υποδομές στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία Αχαρνών
10/09/2025 10:28
Ανανεώθηκε 10/09/2025 10:49
2 '
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης στα δύο Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία Αχαρνών, με τις νέες υποδομές να παραδίδονται στους μαθητές ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για το 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αχαρνών μετονομάζεται σε Δημόσιο Ωνάσειο Σχολείο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 7ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αχαρνών που μετονομάζεται σε Δημόσιο Ωνάσειο Σχολείο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αχαρνών
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους ανακαινισμένους χώρους από τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, συνοδευόμενο από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Δαμάσκο, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεωργία Ευθυμιάδου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Νίκα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εκτεταμένες εργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των σχολικών κτιρίων. Συγκεκριμένα, έχουν βαφτεί και καθαριστεί όλοι οι χώροι, τοποθετήθηκαν πόρτες ασφαλείας, θερμοπροσόψεις, καθώς και κουφώματα και παράθυρα υψηλής ενεργειακής κλάσης με ιδιότητες ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν πλέον αναβαθμιστεί αισθητικά και εξοπλιστεί με διαδραστικούς πίνακες, νέες καρέκλες και θρανία, ενώ τα δάπεδα έχουν γυαλιστεί. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στις τουαλέτες, οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως με νέα πλακάκια και είδη υγιεινής.
Στους εξωτερικούς χώρους έχουν τοποθετηθεί καινούργια παγκάκια, έχουν ολοκληρωθεί καθαρισμοί, ανακαινίσεις περιφράξεων, καθώς και η δημιουργία νέων αθλητικών γηπέδων.
Ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός δήλωσε πως οι αλλαγές αυτές ενισχύουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία και διασφαλίζουν ότι οι μαθητές θα υποδεχτούν τη νέα σχολική χρονιά σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον. «Προχωράμε μπροστά δίνοντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στα παιδιά της πόλης μας», τόνισε χαρακτηριστικά.











