KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με μικρές πιθανότητες για ψιχάλες – τοπικές βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

06/03/2026 12:51
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER
Οι μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι στους 15 με 16 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες, θα πέσουν  στους 7 με 8 βαθμούς. Στα ίδια περίπου επίπεδα, θα είναι η θερμοκρασία, τουλάχιστον μέχρι τις …

Απόλυτα ηλιόλουστη ήταν η χθεσινή ημέρα και ανέβασε τη θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, στους 17,9°, από 17,6° προχθές. Μικρή πτώση έρχεται από σήμερα μετά το μεσημέρι, λόγω ενίσχυσης των Βορείων ανέμων, με πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες πέριξ της Πάρνηθας. Μεγαλύτερη πτώση αναμένεται αύριο, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο και με σημαντική ενίσχυση των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Κάποιες αστάθειες διακρίνονται μετά τις 14 Μαρτίου.

Στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με χθες, θα είναι η θερμοκρασία σήμερα, αλλά αργότερα αναμένεται να έχουμε μικρή πτώση και από τη Δευτέρα, αναμένεται μεγαλύτερη. Οι μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι στους 15 με 16 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες, θα πέσουν  στους 7 με 8 βαθμούς. Στα ίδια περίπου επίπεδα, θα είναι η θερμοκρασία, τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Λίγες είναι οι πιθανότητες για κάποιες ψιχάλες σήμερα Αχαρνές και πέριξ, ενώ διακρίνονται κάποιες αστάθειες κοντά στη μέση του μήνα.

Σταδιακά ενισχύονται οι Βόρειοι άνεμοι, με ιδιαίτερη ενίσχυση το Σάββατο. Μερικώς ενισχυμένοι, θα πνέουν τις επόμενες τρεις ημέρες..

Από αύριο ξημερώματα, θα απομακρυνθεί η σκόνη από την Αφρική από την ατμόσφαιρά μας.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Πιο πεσμένοι σε σχέση με χθες, ήταν σήμερα το πρωί οι ρύποι στην ατμόσφαιρά μας, σύμφωνα με τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών. Άνοδο είχαμε από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00, που άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2.5 ήταν 25,0 (32,8 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 16,8 (24,7 χθες).

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές το Σάββατο, θα κυμανθεί από 7 με 15 βαθμούς. Στο Ίλιον 9 με 16 βαθμούς. Στη Φυλή 7 με 15 βαθμούς. Στα ίδια επίπεδα θα είμαστε την Κυριακή μικρή πτώση τη Δευτέρα.

Οι άνεμοι, το Σάββατο, θα πνέουν ενισχυμένοι Βόρειοι. Μικρή εξασθένηση την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: