HOT STORY
Τα έργα και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο δήμος Αχαρνών για το 2018
08/01/2018 19:01
3 '
Ασφαλτοστρώσεις, επισκευές στα σχολεία, κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών και δίκτυο αποχέτευσης είναι κάποια από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το 2018 από τη Δημοτική Αρχή Αχαρνών.
Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της, η σταθεροποίηση των οικονομικών του δήμου και η -δίχως αποκλίσεις- εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του αφήνουν ακτίδες αισιοδοξίας για την υλοποίηση έργων που βρίσκονται στα σκαριά εδώ και καιρό κι έχουν,πλέον,ωριμάσει. “Το 2018 είναι μια χρονιά που η Δημοτική Αρχή αναμένει να “καρποφορήσουν” πολλές από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Είναι μια χρονιά που προσδοκά ο σχεδιασμός και η προετοιμασία που έχει γίνει, να “αγγίξει” στην καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Αχαρνών έχει εξασφαλίζει χρηματοδότηση από ιδίους πόρους για την προμήθεια μηχανήματος JCB, για την εξασφάλιση μηχανημάτων και εργαλείων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και για την προκήρυξη διεθνή διαγωνισμού για την αγορά νέων απορριμματοφόρων και οχημάτων.
Βασισμένη σε μελέτες που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η δημοτική αρχή υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια Αττικής έργων που ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα έργα, είτε έχουν ήδη δημοπρατηθεί, είτε δημοπρατούνται τους πρώτους μήνες του 2018 και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα του Δήμου . Πρόκειται για έργα που αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις (4,5 εκ ευρώ), επισκευές στα σχολεία (1,3 εκ ευρώ), κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών (0,6 εκ ευρώ), δίκτυο αποχέτευσης (1,8 εκ ευρώ) κ.α.
Αστικά απόβλητα
Παράλληλα έχουν κατατεθεί προτάσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, όπως την πρόταση χρηματοδότησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων προϋπολογισμού 2,8 εκ ευρώ, προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, όπου η τεχνική αξιολόγηση θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα αντιπλημμυρικά
Επιπλέον, μέσα στο 2018 ο Δήμος Αχαρνών αναμένει σημαντικές δημοπρατήσεις έργων από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και από την Περιφέρεια Αττικής, που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αχαρνών. Είναι η πρώτη φορά, που όσων αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αχαρνών, υπάρχει σαφής σχεδιασμός, συγκεκριμένες ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης.
Τέλος, έχουν υλοποιηθεί έργα μικρότερης κλίμακας, όπως η ανάπλαση της πλατείας, οι πεζοδρομήσεις σε διάφορες περιοχές, οι κατασκευές πλατειών και η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και παρόλο την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, έχουν εξασφαλιστεί χρήσιμες και αξιόπιστες υπηρεσίες προς τους πολίτες, όπως η απογευματινή λειτουργία των ΚΕΠ, η λειτουργία σημαντικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών αλληλεγγύης και φροντίδας, η παροχή δημιουργικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών κ.ά.










