HOT STORY
Εκατοντάδες κόσμου στην ειρηνική πορεία στη μνήμη του 11χρονου Μάριου-Δημήτριου Σουλούκου. “Μην πυροβολείτε το μέλλον μας…”
08/06/2018 19:13
Ανανεώθηκε 08/06/2018 19:18
2 '
Ειρηνικά συνάμα,όμως, και δυναμικά πραγματοποιήθηκε,ανήμερα, της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του 11χρονου μαθητή Μάριου-Δημήτριου Σουλούκου, συγκέντρωση και πορεία που συντόνισε η Ένωση Γονέων Αχαρνών με τη συνδρομή των γονιών του αδικοχαμένου μαθητή και τον σύλλογο γονέων του 6ου δημοτικού Αχαρνών.
Εκατοντάδες κόσμου, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, συμμαθητές του Μάριου-Δημήτριου αλλά και μαθητές από τα σχολεία της πόλης, πορεύτηκαν όλοι μαζί, ζητώντας στη μνήμη του δολοφονημένου παιδιού, να φύγουν τα όπλα και τα ναρκωτικά από την πόλη. Να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού και να μην υπάρξει άλλο αθώο θύμα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η συγκίνηση και οι μνήμες έκαναν το πλήθος να σιωπήσει και να δακρύσει. Όμως τις περισσότερες φορές, το πλήθος, με μια φωνή άρθρωνε δυνατά το ίδιο σύνθημα: «Μάριος- Δημήτριος 11χρονών αυτος είναι ο ήρωας του δήμου Αχαρνών”. Δίπλα τους, παιδιά με πλακάτ και πανό, θύμιζαν στους ιθύνοντες της Πολιτείες ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν πριν έναν χρόνο έμειναν στα λόγια, χωρίς αντίκρισμα.
Η πορεία ξεκίνησε από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και κατέληξε στην κεντρική πλατεία Αχαρνών. Εκεί τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 11 χρονου Μάριου Δημήτριου. Στη συνέχεια ο πατέρας του Μάριου-Δημήτριου, Αθανάσιος Σουλούκος, απευθυνόμενος στον κόσμο είπε ότι πραγματοποιείται μια ειρηνική κινητοποίηση γιατί υπάρχει ανησυχία τόσο για το μέλλον των παιδιών όσο και των μεγάλων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σωτήρης Κουφογεώργος διευκρίνισε ότι τα πράγματα μπορούν ν΄αλλάξουν και τα αδύνατα να γίνουν δυνατά, αρκεί όλοι να είναι συντονισμένοι και ενωμένοι σε αυτό τον στόχο. Παράλληλα, όπως είπε, η Ένωση γονέων έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για να γίνει η αρχή και να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στα όπλα και τα ναρκωτικά που αμαυρώνουν την περιοχή.
Ιδιαίτερα συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού Αγγελική Βάρδα αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία των Αχαρνών. “Να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Τρισάγιο στη μνήμη του 11χρονου μαθητή
Το πρωί τελέστηκε το τρισάγιο για τον 11χρονο σε κλίμα οδύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει επιτύχει κάποιο αποτέλεσμα σε σχέση με το δράστη. Πέρυσι, μετά τον θάνατο του Μάριου είχαν ξεσπάσει επεισόδια στην περιοχή από κατοίκους, ενώ είχαν πυρποληθεί σπίτια Ρομά που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς. Εδώ και έναν χρόνο οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν στο σκοτάδι και κανένας δεν έχει συλληφθεί.























