KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Αχαρνές: Έφτασε η ώρα του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Δέκα ημέρες πολιτισμού και τέχνης

16/04/2024 20:50
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Ξεκινά την Τετάρτη 17 Απριλίου και για 10 ημέρες, έως την Παρασκευή 26 Απριλίου το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος- Αχαρνές 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μάριος Δημήτριος Σουλούκος».

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Ένα μαθητικό φεστιβάλ-θεσμός για την πόλη, που διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου, τη Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, τη Δ/νση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών, το τμήμα Πολιτισμού Προγραμμάτων και Δράσεων, την ΙΛΕΑ, το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

HLEKTROFOTISTIKH

Παράλληλα, στον χώρο εκθέσεων του Δημαρχείου κατά τη διάρκεια του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αχαρνές 2024 θα φιλοξενηθεί η έκθεση κόμικς με τίτλο «Oresteia Reversed» που ευγενικά παραχωρεί το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Κατά τη διάρκεια της έκθεσης καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, θα συνομιλήσουν με τους μαθητές για το πως δημιούργησαν τα έργα τους και θα σχεδιάσουν με τα παιδιά κόμικς με θέμα το αρχαίο δράμα.

Στην εικαστική δραστηριότητα «Ζωγραφίζω τους τοίχους του σχολείου μου με θέματα εμπνευσμένα από το αρχαίο θέατρο» οι σχολικές μονάδες που φιλοτέχνησαν τοιχογραφίες εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο θα παρουσιάσουν ψηφιακά τα έργα τους. Για πρώτη φορά τα σχολεία θα είναι ανοικτά στο κοινό συγκεκριμένες ημέρες και ώρες προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» την καλλιτεχνική δημιουργία και να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» (1962), «Τρωάδες» (1971), «Ιφιγένεια» (1976) , ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους μαθητές με το αρχαίο θέατρο και να συμβάλλει στη γνώση της τοπικής ιστορίας και στη συγκρότηση συλλογικής μνήμης προς όφελος της προστασίας των μνημείων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.