KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Χρήστος Παππούς: Στις Βρυξέλλες για το συνέδριο των Ευρωπαίων Πρεσβευτών για το κλίμα

02/02/2023 10:38
Ανανεώθηκε 02/02/2023 12:07
1 '
Χρήστος Παππούς: Στις Βρυξέλλες για το συνέδριο των Ευρωπαίων Πρεσβευτών για το κλίμα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα, που διοργανώνεται από τις 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες, μετέχει, με την ιδιότητα του Πρεσβευτή, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα είναι ένα κίνημα όπου οι συμμετέχοντες ενώνονται γύρω από τον κοινό σκοπό της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιτύχει τους στόχους της κλιματικής ουδετερότητας, δηλαδή της μηδενικής εκπομπής ρύπων, μέχρι το 2050.

Στόχος του φετινού συνεδρίου ήταν να συγκεντρώσει τους πρεσβευτές του από όλη την Ευρώπη, για να αξιολογήσουν την πορεία του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα, να ανταλλάξουν απόψεις και να αναζητήσουν τρόπους οικοδόμησης μιας αειφόρου Ευρώπης, μέχρι το 2050.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Χρήστος Παππούς μίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμαν, από τα πλέον γνωστά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερος στην ιεραρχία μετά την πρόεδρο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Παππούς, η συμμετοχή του Δήμου στο συνέδριο επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στον στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από απτά έργα για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: