KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Ήλιε μου, ήλιε μου

ΑΧΑΡΝΕΣ

Χρήστος Ξενοκώστας υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ανατολική Αττική: “Προ των ευθυνών μας ” 

13/03/2023 10:11
3 '
Χρήστος_Ξενοκώστας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη έβαλε ολόκληρη την χώρα σε βαρύ πένθος και βαθιά οδύνη! Πενήντα εφτά συνάνθρωποι μας, στην πλειονότητα τους νέοι άνθρωποι έχασαν άδικα και αδικαιολόγητα την ζωή τους. Ένα ταξίδι ρουτίνας μετατράπηκε σε εφιάλτη, αποδεκατίζοντας 57 οικογένειες. Οι συνθήκες του δυστυχήματος μας άφησαν όλους άφωνους και απογοητευμένους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να παρηγορήσεις τις οικογένειες των εκλιπόντων! Τό νήμα της ζωής των αθώων θυμάτων κόπηκε οριστικά και αμετάκλητα και αυτό είναι ένα γεγονός δυστυχώς μη αναστρέψιμο!

Οι ευθύνες τόσο οι ποινικές όσο και οι πολιτικές είναι εξόφθαλμες τουλάχιστον για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων.Αν θα αποδοθούν στο ακέραιο μέλλει να διαφανεί αν και δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι βάση προγενέστερων γεγονότων ότι τελικά θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις αιτίες και τις ευθύνες αλλά νομίζω ότι αξίζει να επικεντρωθούμε σε ότι πραγματικά θα πρέπει να αλλάξουμε είς μνήμη όλων των θυμάτων, εκείνων των Τεμπών, στο Μάτι άλλα και όσων χάνονται καθημερινά από δυστυχήματα τα οποία οφείλονται άμεσα ή έμμεσα σε ελλείψεις και αστοχίες της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της πολιτικής του κυνισμού, της γραφειοκρατίας, των πελατειακών σχέσεων, της σήψης και της διαφθοράς.

Απαιτούνται λίγα λόγια και πολλές πράξεις στον αντίποδα όσων γίνονταν έως τώρα! Το κράτος χρειάζεται εκ βάθρων αποθεμελίωση όπως και η υφιστάμενη πολιτική λειτουργία.
Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη η οποία θα λειτουργεί με διαφάνεια και μεγάλη ταχύτητα και η οποία θα είναι υπόλογη μόνο στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε δημόσια διοίκηση η οποία θα διέπεται από κρυστάλλινους κανόνες και η οποία θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον πολίτη. Το κράτος της ασυδοσίας, της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς πρέπει να ξεριζωθεί και όσοι παρατυπούν και παρανομούν να υφίστανται συντριπτικές κυρώσεις. Όλες οι λειτουργίες του κράτους να είναι διαφανείς, με ανθρωποκεντρικές διαδικασίες και αντικειμενικά συστήματα λειτουργίας.Απαιτείται περισσότερη δημοκρατία αλά με άκαμπτους κανόνες προς όλους ανεξαιρέτως, εμπεδώνοντας την ισότητα, την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Κατά συνέπεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε σκλήρα στην βάση του συγκεκριμμένου. Η στείρα κριτική και οι επικοινωνιακές κορώνες αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες. Οι τάμπελες,- όπως το επιτελικό κράτος-, πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Οι προτάσεις πρέπει να είναι συγκεκριμμένες, μετρήσιμες και να δεσμεύονται από χρονοδιάγραμμα. Όταν επαγγέλλεται παραδείγματος χάρη η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας οφείλεται να διευκρινίζεται το πού, το πώς και το πότε.
Οι δρόμοι της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα εφεξής διαχωρίζονται και αποκλίνουν. Εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές η απόσταση θα γίνει χάσμα στο οποίο θα κατακρημνιστεί δυστυχώς ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Ήρθε λοιπόν η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων πράξεων, οι οποίες παρά την υπερδεκαετή κρίση όπου βιώσαμε δεν υλοποιήθηκαν, οδηγώντας τις καταστάσεις πλέον στην κόψη του ξυραφιού.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: