ΑΧΑΡΝΕΣ
Δέκα παραδοσιακές συνταγές του Μενιδίου στον “Γαστρονόμο”της Καθημερινής από την ΙΛΕΑ
11/09/2022 16:15
1 '
Δέκα παραδοσιακές αυθεντικές Μενιδιάτικες συνταγές επιλέχθηκαν από τις γυναίκες της ΙΛΕΑ για την παρουσία του τόπου μας στο περιοδικό “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ”της Κυριακάτικης Καθημερινής.
Η εμπειρία ήταν μοναδική, η κούραση μεγάλη, όμως το τελικό αποτέλεσμα της βιωματικής μενιδιάτικης κουζίνας ενθουσίασε σε υπερθετικό βαθμό όλους τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους της Ι.Λ.Ε.Α. Η παλιά γειτονιά γέμισε για πολλές ώρες με νοσταλγικές μυρωδιές και όλα τα μικρά μυστικά των συνταγών αποκαλύφθηκαν μέσα στην κουζίνα.
Μέσα σε γέλια και χαρές και με πολύ φροντίδα το ρεσιτάλ της μαγειρικής κατέληξε στις εξής συνταγές:
Πατσάς μοσχαρίσιος κοκκινιστός στον φούρνο, Μελιτζάνες τουρσί, Κουκιά ξερά με σκορδαλιά, Πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι, Μελιτζάνες τηγανιτές με κόκκινη σάλτσα, Ελιές θρούμπες τηγανιτές με κρεμμύδια, Κολοκυθοκορφάδες λαδερές με ολόκληρα νεαρά λεπτά κολοκυθάκια, Ντόντλιες, ντρόμσες και κρ’μπλιες, Πάπια με μπάμιες στον φούρνο, Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο στον φούρνο.
Εννοείται ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν με ζυμωτό ψωμί, ντόπια τυριά και κρασί από μενιδιάτικα αμπέλια.
Τις ντόντλιες επιμελήθηκαν οι κυρίες : Αναστασία Δαμάσκου, Αναστασία Κατάρα, Φωτεινή Ράπτη και Αναστασία Πουρνάρα, με την συντροφιά άλλων μελών της Ι.Λ.Ε.Α. , της δημοσιογράφου του «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ» Βιβής Κωνσταντινίδου και της φωτογράφου Χριστίνας Γεωργιάδου.