KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Φυλή και Αχαρνές στους δήμους της Αττικής με την υψηλότερη επικινδυνότητα για εκδήλωση τροχαίων ατυχημάτων

30/03/2025 18:45
2 '
troxaia
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Την υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης τροχαίων ατυχημάτων στους δήμους Αχαρνών και Φυλής καταδεικνύει ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Τα στοιχεία προκύπτουν από τους ψηφιακούς χάρτες του Εργαστηρίου Οδικής Κυκλοφορίας του ΕΜΠ, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γιώργου Γιαννή. Ωστόσο, όταν εξετάζεται ο δείκτης σοβαρότητας των ατυχημάτων, οι δύο αυτές περιοχές εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά.

Η επικινδυνότητα των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Αττικής καταγράφεται με ακρίβεια μέσα από τους συγκεκριμένους ψηφιακούς χάρτες. Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης τροχαίου ατυχήματος (νεκροί ανά πληθυσμό) του ΕΜΠ, η πιο επικίνδυνη περιοχή είναι ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι δήμοι Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Μεταμόρφωσης, Γλυφάδας, Περιστερίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Φυλής, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αχαρνών.

Ο καθηγητής Γιώργος Γιαννής επισημαίνει ότι η επικινδυνότητα στις διάφορες περιοχές της Αττικής σχετίζεται άμεσα με τον συνδυασμό κυκλοφοριακών φόρτων και ταχυτήτων:

  • Σε περιοχές με χαμηλούς φόρτους (κυρίως εκτός λεκανοπεδίου), ο αριθμός των ατυχημάτων παραμένει χαμηλός.
  • Σε κεντρικές περιοχές με υψηλούς φόρτους και συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι χαμηλές ταχύτητες μειώνουν την επικινδυνότητα.
  • Αντίθετα, στα δυτικά και νότια προάστια, όπου οι κυκλοφοριακοί φόρτοι δεν είναι ούτε υψηλοί ούτε χαμηλοί, οι μεγαλύτερες ταχύτητες οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων.

Όταν συγκρίνονται οι χάρτες επικινδυνότητας και σοβαρότητας των ατυχημάτων, γίνεται σαφές ότι η ανάλυση των τροχαίων είναι πολύπλοκη και απαιτεί διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης. Ενδεικτικά, ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης, ενώ οι περιοχές με τον χαμηλότερο δείκτη επικινδυνότητας είναι οι δήμοι Σαλαμίνας, Ελευσίνας, Πεντέλης, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Βριλησσίων και Βύρωνα.

Με αφορμή τη χαρτογράφηση της επικινδυνότητας των τροχαίων, ο καθηγητής Γιαννής μίλησε στην «Καθημερινή» και τοποθετήθηκε για τον νέο ψηφιακό χάρτη που αναπτύσσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο χάρτης αυτός θα χρησιμοποιεί ανοιχτά δεδομένα (open data) και θα επιτρέπει την ακριβή αποτύπωση των σημείων όπου σημειώνονται τροχαία, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη ατυχημάτων στους δρόμους της Αθήνας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: