KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Κραυγή γυναικών για βοήθεια

ΦΥΛΗ

Ηλικιωμένοι και ζώα συντροφιάς: Μια υπέροχη σχέση που ανέδειξε σε εκδήλωση ο Δήμος Φυλής

09/04/2024 19:53
3 '
Ηλικιωμένοι και ζώα συντροφιάς: Μια υπέροχη σχέση που ανέδειξε σε εκδήλωση ο Δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δεν υπήρξε, ίσως, καλύτερος χώρος και καλύτερη αφορμή για να συζητηθεί και να αναλυθεί η θετική επίδραση των ζώων συντροφιάς στους ηλικιωμένους, από τον χώρο των ΚΑΠΗ, όπου περνούν την καθημερινότητά τους και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακριβώς για αυτό τα επέλεξαν, η υπηρεσία του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Φυλής και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, μια πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία, αφού δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη σχετική εκδήλωση στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων. Άλλωστε και κάποια από αυτά, συμμετείχαν σε ένα συγκινητικό video, στο οποίο μοιράζονται τα βαθιά συναισθήματα που έχουν για τους τετράποδους φίλους τους, παροτρύνοντας το κοινό να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εθελοντές φιλόζωους του Δήμου για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. “Οι εντολές είναι σαφείς. Κανένα ζώο κακοποιημένο ή παρατημένο στους δρόμους, περίθαλψη, σίτιση, στείρωση και τσιπάρισμα για όλα” τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως ο Δήμος Φυλής είναι από τους καλύτερους Δήμους στην διαχείριση των αδέσποτων. 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Θανάσης Σχίζας υπογράμμισε ότι το θέμα των αδέσποτων πρέπει να αγγίζει όλους τους ανθρώπους, επεσήμανε ότι τα ζώα συντροφιάς επιδρούν ευεργετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων και έδωσε συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη για το έργο του, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. 

Τον απολογισμό του πλούσιου έργου της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου έκανε ο συντονιστής της εκδήλωσης και διευθυντής του προγράμματος Βασίλης Ντάκουρης, ο οποίος παράγει μια μεθοδική δουλειά, ενώ ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ για τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή για τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς.

Η κτηνίατρος Κωνσταντίνα Γκίκα από τη σχολή PET STUDIES health & training  εκτίμησε πως στη χώρα μας τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, υπογράμμισε πως τα ζώα κατανοούν την αγάπη των ανθρώπων και την ανταποδίδουν και παρότρυνε το ακροατήριο να μην αδιαφορεί στη θέα ενός τραυματισμένου και εξαθλιωμένου ζώου.

Ο εκπαιδευτής σκύλων, διατροφολόγος κατοικιδίων και θεραπευτής ανθρώπων με ζώα Γιάννης Ζυμάλης έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Φυλής για το έργο του και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές σκύλων που, εκ πρώτης όψεως, φαίνονται επιθετικές, αλλά είναι απόρροια του στρες τους.

Τέλος, η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Φυλής ΑΓΑΠΑΖΩ και “ψυχή” του φιλοζωικού κινήματος στον Δήμο – από τις πολύ δύσκολες για εκείνη εποχές – Καίτη Ζερβάκη υπερτόνισε την άριστη συνεργασία με το Γιώργο Αβράμη και πρόσθεσε: “Καμαρώνω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου που ο Δήμος Φυλής είναι σχεδόν πρότυπο διαχείρισης ζώων σε όλη την Ελλάδα” είπε και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται.

Ιδιαίτερα όμορφη ήταν η στιγμή που η κτηνίατρος Κωνσταντίνα Γκίκα από τη  σχολή PET STUDIES health & training απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο φιλοζωικό κίνημα στον αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη, ενώ από την ίδια σχολή ο Γιάννης Ζυμάλης επέδωσε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, την οποία παρέλαβαν οι Γιώργος Αβράμης και Θανάσης Σχίζας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: