KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Ήλιε μου, ήλιε μου

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Κάρμεν Ρουγγέρη: Λίγο πριν την παιδική παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας “Το Μαγικό Κλειδί” μιλά στη Δ.Ο για τα μηνύματα που περιέχει και το δικό της “μαγικό” φίλτρο

07/07/2024 10:34
Ανανεώθηκε 07/07/2024 19:35
4 '
Κάρμεν Ρουγγέρη: Λίγο πριν την παιδική παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας "Το Μαγικό Κλειδί" μιλά στη Δ.Ο για τα μηνύματα που περιέχει και το δικό της "μαγικό" φίλτρο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Την παράσταση “Το Μαγικό Κλειδί” από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη που μάγεψε μικρούς και μεγάλους όλο τον χειμώνα γεμίζοντας το θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, θα φιλοξενήσει το θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στις 21:00.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το “Μαγικό Κλειδί” είναι ένα υπέροχο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο των Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή.

Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη και την σκηνοθεσία και οι δύο.  Η παράσταση γεμάτη χρώματα, χορούς, κοστούμια εμπνευσμένα από παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας, με καλόγουστα σκηνικά και υπέροχους φωτισμούς και ακόμα παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της κάτω Ιταλίας, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής θα συναντηθεί με αυτή του θεάτρου.

Με αφορμή την παράσταση, αλλά και την παρουσία της στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας και την Πετρούπολη, η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το doxthi.gr για την παράσταση, τα μηνύματα που εκπέμπει, το “μαγικό φίλτρο” που βάζει σε κάθε της έργο και την παρουσία της κόρης της στη ζωή και τη δουλειά της.

Συνέντευξη στη Μένη Πιρπινιά

Τι περιμένουμε να δούμε; Μιλήστε μας για την παράσταση Το Μαγικό Κλειδί”

Είναι ένα λογοτεχνικό παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, που προσφέρει τροφή για σκέψη. Έχει ενδιαφέρουσα πλοκή. Κερδίζει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Είναι πλημμυρισμένο με μουσική, τραγούδια και χορούς της Κάτω Ιταλίας. Έχει παραμυθένια κοστούμια, υπέροχους φωτισμούς και εξαιρετικούς ηθοποιούς που χορεύουν και τραγουδούν.  

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μαγικό φίλτρο που κάνει τις παραστάσεις σας τόσο επιτυχημένες και μικροί και μεγάλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν;       

Τα παιδιά, είναι  το μέλλον. Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε  σ’ αυτόν  τον κόσμο. Μέσα από το θέατρο μπορούμε να τους δώσουμε γνώσεις, να διευρύνουμε την φαντασία τους, να τους δώσουμε ερεθίσματα, να τους δώσουμε χαρά, να τους δώσουμε τροφή για σκέψη. Αν δεν είναι άρτια η παράσταση, πως θα φύγουν πιο πλούσια  από το θέατρο; Πως θα το αγαπήσουν για να ξαναπάνε; Με άλλα λόγια  μια παράσταση για παιδιά πρέπει να είναι φτιαγμένη με πολλή  αγάπη και σεβασμό.

Σε όλες τις παραστάσεις σας τα κοστούμια και τα σκηνικά που σε βάζουν μέσα στο παραμύθι είναι δημιουργία της κόρης σας Χριστίνας Κουλουμπή, η οποία παίζει και συν σκηνοθετεί κάποιες παραστάσεις μαζί σας… Πώς αισθάνεστε με αυτή την συνεργασία;

Θεωρώ ότι η Χριστίνα είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο. Είναι  μια πολυδιάστατη καλλιτέχνης. Με ό,τι καταπιάνεται το αποτέλεσμα είναι πάνω από τις προσδοκίες μου. Σε κάθε παράστασή μας, της δίνω το 55% της επιτυχίας. Λατρεύει αυτό που κάνει και είμαι ήσυχη γιατί θα αφήσω σε πολύτιμα χέρια το έργο μας.

Πιστεύετε ότι είναι δυσκολότερο να επιλέξεις ηθοποιούς για θεατρική παράσταση για παιδιά, απ’ ό,τι για ενήλικες;

«Στο θέατρο για παιδιά οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν λίγο καλύτερα από ό,τι στο Θέατρο για μεγάλους» λέει ο μεγάλος Στανισλάφσκι. Σίγουρα πρέπει να έχουν πολλά προσόντα οι ηθοποιοί που υπηρετούν το θέατρο για παιδιά

Ποιες αξίες ζωής θέλετε να μεταλαμπαδεύσετε στους μικρούς θεατές με κάθε σας παράσταση.;

Την αγάπη. Τον σεβασμό προς τους άλλους. Την αγάπη για τη ζωή. Την αξία της ζωής. Την δικαιοσύνη. Την ευγνωμοσύνη.  Την χαρά της προσφοράς. Τη συμπόνια. Την αγάπη στα γράμματα. Την κατανόηση. Όπου χρειάζεται την υποχωρητικότητα. Τον σεβασμό προς την περιουσία  του άλλου. Με άλλα λόγια όλες τις αξίες της ζωής. Αλλά σταματώ, γιατί δεν με φτάνει η σελίδα.

Το Θέατρο Πέτρας υποδέχεται "Το μαγικό κλειδί" σε μια υπερπαραγωγή με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη

«Το μαγικό κλειδί»

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/to-magiko-kleidi-theatro-petras

– Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινέ Πετρούπολις», 21:00–23:00

– Στο εκδοτήριο του Θεάτρου Πέτρας την ημέρα της παράστασης από τις 19:00

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά έως 12 ετών, απαραίτητη συνοδεία ενός κηδεμόνα ανά τρία παιδιά

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: