KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Φυσάει κι ανεβαίνει

ΑΧΑΡΝΕΣ

Μαρία Μπούκη– πρόεδρος Αρωγής και Βαμβακάρειου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος: Έδωσε μάχες και τις κέρδισε όλες με επιτυχία

03/10/2023 18:34
3 '
Μαρία Μπούκη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η Μαρία Μπούκη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Επί τέσσερα χρόνια αναλάμβανε τις δύσκολες αποστολές τις οποίες-με κόπο και θυσίες- έφερνε εις πέρας. Αναδείχθηκε σε στιβαρό βραχίονα της διοίκησης του Σπύρου Βρεττού και με το τσαγανό της κατάφερε να λειτουργήσει μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές, το Βαμβακάρειο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ευγένεια, διεκδικητικότητα και αποτελεσματικότητα είναι τρία από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Μαρία να ξεχωρίζει. Εξάλλου όσα κατάφερε στην Αρωγή και στο Βαμβακάρειο, τις δύο δομές του δήμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύουν περίτρανα τις ικανότητές της.

Η Μαρία Μπούκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου διεκδικεί έναν από τους τέσσερις σταυρούς για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που της αρέσει περισσότερο: να προσφέρει.

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα

Είμαι οικονομολόγος και παράλληλα μητέρα δυο ενήλικων παιδιών . Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μενίδι. Εδώ ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά όπως και  η ευρύτερη οικογένειά μου.

Η ζωή μου με έχει διδάξει ότι η καθημερινότητα θέλει μεγάλη πάλη. Ως εκ τούτου και εγώ προσπαθώ να αγωνίζομαι  για να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ και δεν συμβιβάζομαι.

Τάσσομαι και μάχομαι για την προάσπιση των δικαιωμάτων και  της εξατομίκευσης των ατόμων ευάλωτων ομάδων. Ταυτίζομαι με τους καθημερινούς αγώνες οικογενειών που διεκδικούν ισότιμα δικαιώματα για τα παιδιά τους που αποτελούν άτομα με ειδικές ανάγκες και που με κόπο αναπτύσσουν περιφερειακές δεξιότητες και ικανότητες για να διαβιούν μια αξιοπρεπή ζωή.

Συμπορεύομαι με τον εν ενεργεία Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και την παράταξη «Υπερήφανος Δήμος» την τελευταία τετραετία κι ανανεώσαμε την εκατέρωθεν σχέση εμπιστοσύνης μας και για τη νέα εκλογική μάχη, που θα αναδείξει τη νέα διοικούσα αρχή τον Οκτώβριο του 2023.

Επιλέγω να βρίσκομαι στο πλευρό του Δημάρχου καθώς αποτελεί για εμένα έναν εμπνευστή και μαζί έχουμε καταφέρει πολλά σε ότι αφορά την ψυχοκοινωνική μέριμνα και την προαγωγή ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Μου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας καθώς η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει έχει ρεαλιστικούς στόχους  αλλά κυρίως, έχει αποτέλεσμα.

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του να με ορίσει Πρόεδρο της Αρωγής και να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του ως Αναπληρώτρια Πρόεδρο στο «Διέξοδο Ανατολικής Αττικής» που εδρεύει στο Δήμο μας.

Συστρατεύομαι με την παράταξη «Υπερήφανος Δήμος» γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του τόπου μας και προσπαθεί εν γένει να τον αναδείξει  σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ερευνά, εντοπίζει και εξαντλεί όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους για να μπορέσει να υλοποιήσει έργα που βελτιώνουν τη καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αρωγή, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία το Βαμβακάρειο. Μια προσπάθεια που απέδωσε μετά από πολλά έτη προσπαθειών και κόπων.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου απαγορευτικού στη πανδημία εντοπίσαμε εμπρόθεσμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο εξοικονομήσαμε για να θέσουμε σε λειτουργία το Βαμβακάρειο Σ.Υ.Δ.

Συνέπεια αυτού είναι η εκκίνηση 24ωρης παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής επανένταξης σε Άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση σε 18 άτομα και τις οικογένειές τους (πρόκειται για 2 Στέγες) το μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων που αφορά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης βραβεύτηκε από την ΚΕΔΕ το 2022.

Επιπλέον λειτουργήσαμε το απογευματινό τμήμα της Αρωγής με σκοπό την παροχή ανάλογων υπηρεσιών σε περισσότερα ωφελούμενα άτομα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η οικογένεια από τη φροντίδα τους κάποιες ώρες εντός της ημέρας.

Σαν αναπληρώτρια πρόεδρος στη Διέξοδο, πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές ημερίδες  στην κοινότητα, ομάδες  συναισθηματικής ωριμότητας σε παιδιά,  δράσεις σε σχολεία, καθώς επίσης υλοποιήθηκε το μουσικό φεστιβάλ τον Ιούλιο του 2022.

Στόχος μου είναι να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα προγράμματα μέσω των κατάλληλων και αρμόδιων κατά περίπτωση κονδυλίων.

Το κυριότερο όλων είναι ότι δεν εφησυχαζόμαστε και ακούραστα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανάδειξη της προοδευτικότερης κοινωνικής έκφανσης του τόπου μας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: