KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Από πότε δείχνουν τα μακροπρόθεσμα στοιχεία βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

11/10/2023 08:24
2 '
Meteoacharnes: Από πότε δείχνουν τα μακροπρόθεσμα στοιχεία βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Όπως αναμενόταν, χθες είχαμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με προχθές. Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών η μεγίστη, έφθασε στους 27,3 βαθμούς (27,8 βαθμούς προχθές).

Πιο… βαθύ Φθινόπωρο δείχνουν τα τελευταία μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του μήνα. Σύμφωνα με αυτά, από τις 18 Οκτωβρίου, φαίνεται σχετικά μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, με ενισχυμένους Βοριάδες αλλά και πιθανές βροχοπτώσεις. Όμως και πάλι, θα είμαστε πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή. Και οι βροχοπτώσεις, δείχνουν μεν συνεχόμενες, όχι όμως και απειλητικές.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως αναμενόταν, χθες είχαμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με προχθές. Στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών η μεγίστη, έφθασε στους 27,3 βαθμούς (27,8 βαθμούς προχθές). Από σήμερα όμως, μέχρι και την Παρασκευή, περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους Βοριάδες. Όμως το Σαββατοκύριακο, θα έχουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με ασθενείς Βορειοανατολικούς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους 25 με 26 βαθμούς.

Μικρές έως ασήμαντες σήμερα οι πιθανότητες για βροχοπτώσεις τοπικά σε εμάς. Όμως τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, είναι αναμενόμενες στην κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Στα ίδια περίπου επίπεδα με χθες, ήταν οι ρύποι, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Η πτώση άρχισε από τις 14:00 χθες το μεσημέρι με μικρή άνοδο στις 02:00 σήμερα. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 14,6 (10,8 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 11,8 (12,5 χθες).

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Πέμπτη, θα κυμανθεί από 16 με 23 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον, 17 με 25 βαθμούς. Στη Φυλή 15 με 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν εξασθενημένοι Βόρειοι.

Φωτό: Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα από χθες μέχρι σήμερα το πρωί.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

Meteoacharnes, αστάθεια, βροχόπτωση, προγνώσεις, θερμοκρασία, άνεμοι, ρύποι, Αττική, πτώση της θερμοκρασίας,

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: