ΦΥΛΗ
Ολοήμερα σχολεία: Αυτά είναι τα Νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο πρόγραμμα στον Δήμο Φυλής
04/08/2022 11:36
Ανανεώθηκε 04/08/2022 11:43
2 '
Στην ανακοίνωση των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), στα οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 5:30 μ.μ (αντί 4:00 μ.μ.), προχώρησε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων”.
Επισημαίνεται επίσης, ότι στόχος του διευρυμένου προγράμματος είναι αφ’ ενός η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μέσω δραστηριοτήτων, όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με την προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων και περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο στο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο.
Να σημειωθεί, ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής, ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Δείτε τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα στον Δήμο Φυλής:
Δείτε εδώ ολόκληρη την υπουργική απόφαση με τον πίνακα των σχολείων