ΦΥΛΗ
Πρωτόκολλο συνεργασίας δήμου Φυλής – αστυνομίας. Το κτίριο της Πολεοδομίας βάζει για αρχή ο Παππούς. Υποσχέθηκε 15 τζιπ όταν ξεπεραστεί η γραφειοκρατία
15/07/2016 15:08
Ανανεώθηκε 15/07/2016 15:21
4 '
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με το δήμο Φυλής υπεγράφη, σήμερα 15 Ιουλίου, από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνο Τσουβάλα και το δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΕΛΑΣ αναπτύσσει δράσεις που αφορούν:
- στην πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών με την ενίσχυση της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας
- στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση σύνδεσης, μέσω συστημάτων συναγερμών του δημαρχείου, δημοτικών εγκαταστάσεων και σχολικών μονάδων του δήμου, με τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής
- στην εφαρμογή προγραμμάτων με την αναβαθμισμένη δραστηριοποίηση ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικών στην περιοχή του δήμου, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της «βαριάς» εγκληματικότητας
Από την πλευρά του δήμου Φυλής προβλέπεται:
- η στέγαση τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, για είκοσι χρόνια, σε κτιριακή εγκατάσταση του δήμου, χωρίς την καταβολή μισθώματος και η μόνιμη εγκατάσταση Ο.Π.Κ.Ε. και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και
- η συμμετοχή στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών και στην αναβάθμιση των υπηρεσιακών οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τμηματικά, εντός του έτους 2016 και μέχρι το τέλος του Α’ εξαμήνου του έτους 2017.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
“Θα ήθελα να πω δύο λόγια για την προσπάθεια που καταβάλουν, τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, να εδραιώσουμε και να εμβαθύνουμε μια σχέση συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου βαθμού. Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει την πολύτιμη και σπουδαία προσφορά αρκετών δήμων της χώρας και αρκετών περιφερειών της χώρας”
Και πρόσθεσε: “Έχουμε υπογράψει αρκετές τέτοιου είδους προγραμματικές συμβάσεις ή μνημόνια συνεργασίας. Με την Περιφέρεια Αττικής, με το Δήμο Αθηναίων, με το Δήμο Λαμιέων, με το Δήμο Λοκρών και με αρκετούς άλλους Δήμους”.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας είπε:
“Στο πλαίσιο αυτό και με πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και ειλικρίνειας ο Δήμος Φυλής και η Ελληνική Αστυνομία, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, δεσμεύονται έναντι της τοπικής κοινωνίας:
– η μεν Ελληνική Αστυνομία να εντατικοποιήσει την παρουσία και τη δράση της στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να εξασφαλίσει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και να αναβαθμίσει το επίπεδο προστασίας και ασφάλειας αυτών.
– ο δε Δήμος Φυλής να συνδράμει στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, εξασφαλίζοντας τις υποδομές για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των Υπηρεσιών της, που εδρεύουν στην περιοχή του δήμου και ενισχύοντας τον υλικοτεχνικό της εξοπλισμό, ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αποστολή της.
Τέλος, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, αφού χαρακτήρισε “πολιτικό του μέντορα”, το γενικό γραμματέα δημόσιας τάξης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Στο χώρο αυτό έχω κάνει πάρα πολλές επισκέψεις. Δεν ντρέπομαι να πω ότι οι περισσότερες επισκέψεις στην αρχή ήταν για φωτογραφίες και επειδή αντιπαθώ τις φωτογραφίες κάπου κουράστηκα να έρχομαι. Όταν βρήκα στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, του Δημήτρη του Αναγνωστάκη, μία συνάντηση που κάναμε και του εξέθεσα τα προβλήματα και τους προβληματισμούς η πρώτη του κίνηση ήταν να με στείλει στον κ. Διαμαντόπουλο στον Υπαρχηγό, που ήταν τότε Γαδάρχης. Ξεκινήσαμε μία γρήγορη συνεργασία, τόσο γρήγορη που εντός μηνών κάναμε σύσκεψη με τον κ. Αρχηγό, τον κ. Δραγατάκη, που μας συνδέουν και δεσμοί συγγένειας με την περιοχή, τον κ. Τζίγκο και υπηρεσιακούς παράγοντες και αποφασίσαμε να γίνει το Μνημόνιο Συνεργασίας.
Ως Δήμος Φυλής, παραχωρούμε το κτίριο που σήμερα στεγάζεται η Πολεοδομία, όπως συμφωνήσαμε. Ξεκινάμε να αγοράσουμε 15 οχήματα τζιπ. Γι’ αυτό το λόγο με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Τόσκα που κάναμε συζήτηση και είναι φίλος από τα παλιά και ο κ. Τόσκας, το συζητήσαμε. Μίλησα χθες με τον κ. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συμφώνησε. Μίλησα με την κα. Θεοτοκάτου, την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με παρέπεμψε σε δύο επιτρόπους στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να βρούμε λύση, να φύγουμε από τα αγκυλώματα της γραφειοκρατίας.
Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω την Ελληνική Αστυνομία, ώστε η περιοχή Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Χασιά, δηλαδή ο Δήμος Φυλής, αλλά και οι όμορες περιοχές, Μενίδι, Αχαρνές και Ασπρόπυργος να έχουν την απόλυτη αστυνόμευση”.