KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Μας άλλαξε το... κλίμα ο Μάιος

HOT STORY

Στα Άνω Λιόσια μέλη της σπείρας που έκλεβαν σπίτια και ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης (βίντεο)

17/01/2023 10:20
Ανανεώθηκε 17/01/2023 13:24
3 '
Στα Άνω Λιόσια μέλη της σπείρας που έκλεβαν σπίτια και ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης από πλήθος σπιτιών στην Αττική, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας. Κάποια από τα 16 μέλη που συνελήφθησαν κατοικούσαν στα Άνω Λιόσια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 15 κύρια και υποστηρικτικά μέλη της οργάνωσης και 1 ακόμη άτομο για υπόθαλψη εγκληματία. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος επιπλέον 6 μελών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και τη νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς τον τρόπο που δρούσαν, τα μέλη της οργάνωσης αρχικά εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες σχετικά με την πώληση ή ενοικίαση ακινήτων ή άλλων αντικειμένων. Στόχευαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα ενώ παράλληλα κατά την καθορισμένη ημερομηνία συνάντησης προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ότι το υποψήφιο θύμα τους θα ήταν μόνο στο σπίτι.

Ακολούθως εμφανίζονταν συνήθως ως ζευγάρι και σε συνδυασμό με την επαγγελματική κατάσταση που παρουσίαζαν, φρόντιζαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πωλητή ή ενοικιαστή, συζητώντας θέματα κοινωνικής φύσεως.

Στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα, απομόνωναν το θύμα συνήθως στο μπαλκόνι της οικίας, ώστε συνεργοί τους που ανέμεναν εξωτερικά να καταφέρουν να εισέλθουν σε αυτή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.   

Με την ολοκλήρωση της πράξης τους και την αφαίρεση χρηματικών ποσών και αντικειμένων μεγάλης αξίας, φρόντιζαν για τη γρήγορη και ασφαλή διαφυγή τους, με μέλη της οργάνωσης που ήταν επιφορτισμένα και με τον ρόλο της επιτήρησης του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (αχυράνθρωποι), τα οποία άλλαζαν τακτικά ενώ συνομιλούσαν σε δική τους διάλεκτο.

Αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης διαπιστώθηκε ότι  η πλειοψηφία τους έχει απασχολήσει για συναφή αδικήματα τις αρχές, ενώ σε βάρος ορισμένων από αυτούς έχει σχηματιστεί στο παρελθόν πληθώρα δικογραφιών -πολλές εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα- για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Επίσης, σε βάρος συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 14 συνολικά οικίες σε Άνω Λιόσια, Κερατσίνι, Πειραιά και Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7 αυτοκίνητα,
  • ζυγαριά και 13 νάιλον συσκευασίες με 17,3 γραμμάρια κάνναβης,
  • 24 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
  • τραπεζικές κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και Casino,
  • ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στις κλοπές,
  • 565,5 ευρώ,
  • λυδία λίθος, χρυσά κοσμήματα και ρολόγια,
  • μπρασελέ με 6 χρυσές λίρες και
  • 10 χρυσές λίρες.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: