KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Στη Σλοβακία το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών για το Erasmus+ «Mediterranean Diet for Overall Health»

14/01/2025 10:53
2 '
2o epal acharnon
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Mediterranean Diet for Overall Health» (MedDiet4Health -αρ.σύμβασης 2023-2-EL01-KA210-VET-000183592), δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές/τριες του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών ταξίδεψαν στη Vranov nad Topl’ou της Σλοβακίας, όπου θα υλοποιηθεί η δεύτερη φυσική δραστηριότητα του έργου (14-17/01/2025).

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο βασικός στόχος αυτής της συνάντησης είναι η προώθηση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, μέσα από την εξερεύνηση και την ανταλλαγή παραδόσεων φαγητού, γαστρονομικών πρακτικών και γνώσεων για τη διατροφή. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα αναδείξουν τη σημασία του φαγητού σε σημαντικά γεγονότα της ζωής, την εκπαίδευση στη διατροφή και την τοπική παραγωγή τροφίμων. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις σε σχολεία και συνεργατικές δράσεις, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων, θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στην ομαδική εργασία και στα ψηφιακά εργαλεία, και θα γνωρίσουν καλύτερα τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τις προσεγγίσεις που σχετίζονται με τη διατροφή σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια τελετή υποδοχής στο σχολείο φιλοξενίας, ακολουθούμενη από ξενάγηση και ανταλλαγή ιδεών σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα. 

Οι ομαδικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

α) τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χάρτη που αναδεικνύει τις διατροφικές παραδόσεις που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της ζωής στις χώρες-εταίρους,

β) την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με εορταστικές συνταγές, το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Twinspace,

γ) μια επίσκεψη σε Επαγγελματικό Σχολείο Τουρισμού για ένα εργαστήριο μαγειρικής, που θα κορυφωθεί με μια ανοιχτή εκδήλωση, όπου τα παρασκευασμένα πιάτα θα παρουσιαστούν σε τοπικούς φορείς,

δ) ένα εργαστήριο με διατροφολόγο με έμφαση στη διατροφική καθοδήγηση,

ε) μια επίσκεψη σε τοπικό παραγωγό τροφίμων που ειδικεύεται σε μπάρες πρωτεΐνης και ξηρών καρπών, και στ) μια επίσκεψη στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pavol Jozef Šafárik στο Κόσιτσε, για να αποκτηθούν γνώσεις σχετικά με εκπαιδευτικές πρακτικές στον τομέα της υγείας.

Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει τη διανομή πιστοποιητικών και μια εκδρομή στα “Υψηλά Τάτρα”, συνδυάζοντας την επαγγελματική ανάπτυξη με την πολιτιστική εξερεύνηση.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: