ΦΥΛΗ
Γέμισε μνήμες από Μικρασία το θεατράκι “Βορεινό” Ζωφριάς
06/06/2022 18:20
Ανανεώθηκε 07/06/2022 06:45
1 '
Μια όμορφη βραδιά καιρικά και πολιτιστικά, με επίκεντρο τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο θεατράκι “Βορεινό” Ζωφριάς.
Η εκδήλωση με τίτλο “Τόποι από Μνήμες καμωμένοι” περιλάμβανε χορούς, τραγούδια και ιστορικές αναδρομές από τις αλησμόνητες πατρίδες, υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου του Συλλόγου Ζωφριάς Αργυρώς Σπηλιοπούλου.
Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά το σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη με θέρμη τους συντελεστές της μουσικοχορευτικής παράστασης, ανακοίνωσε ότι το θεατράκι “Βορεινό” Ζωφριάς για το επόμενο διάστημα θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά, με δωρεάν προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους και αναφέρθηκε επίσης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής, το οποίο βρίσκεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.
Εξαιρετικά σημεία της βραδιάς υπήρξαν οι χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, καθώς και η καθηλωτική φωνή της Σοφίας Παπάζογλου, η οποία ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό μικρασιάτικα τραγούδια και σκοπούς.
Διαβάστε επίσης: “Φουλ” οι μηχανές για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων στη Ζωφριά


















