KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Φυσάει κι ανεβαίνει

HOT STORY

Το μεγαλύτερο μεταφορικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Φυλή. Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή του (βίντεο)

17/10/2022 10:57
Ανανεώθηκε 17/10/2022 13:12
3 '
Το μεγαλύτερο μεταφορικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Φυλή. Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή του (βίντεο)
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η ώρα των υπογραφών για το μεγάλο κέντρο logistics στον Δήμο Φυλής, σήμανε στις 10 το πρωί της Δευτέρας, καθώς μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, Δήμος Φυλής και ΤΑΙΠΕΔ, έδωσαν επισήμως τα «χέρια» για τη δημιουργία του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο πάρκο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο logistics της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα αναπτυχθεί σε έκταση του Δήμου (ακίνητο του ΟΔΔΥ στη Φυλή, πάνω στην Αττική Οδό) έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων και σε αυτό θα μετεγκατασταθούν οι μεταφορικές επιχειρήσεις από τον Ελαιώνα. Ο Δήμος Φυλής παραχωρεί το ακίνητο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος για συγκεκριμένα έτη, ενώ  η ιδιοκτησία του παραμένει στον Δήμο.

Όπως τονίστηκε ιδιαίτερα, η μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων, δε θα σημάνει καμία επιβάρυνση για την περιοχή, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα συνοδά έργα, προκειμένου τα φορτηγά να μη διασχίζουν τον αστικό ιστό της πόλης, δημιουργώντας όχληση στους κατοίκους της πόλης.

Μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης χαρακτήρισε την ημέρα των υπογραφών ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς είχε επιμείνει προσωπικά στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Ταμείο Ανάπτυξης και τη χρηματοδότηση για την ωρίμανσή του με  20 εκατομμύρια ευρώ. Έκανε λόγο για την αρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή, έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την υποδειγματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και ανέφερε πως, με βάση τους υπολογισμούς, θα υπάρξουν 2800 θέσεις εργασίας κατά το διάστημα της κατασκευής του και άλλες τόσες όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Πρόσθεσε επίσης, ότι τέτοια έργα γίνονται για να γίνει ένα βήμα μπρος στη Δυτική Αττική, στην οποία η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Τα προβλήματα που λύνει η αναπτυξιακή επένδυση είναι μεγάλα, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου ανάγεται στη δεκαετία του 1990. Ανέφερε δε, ότι με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο κέντρο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων δε θα επιβαρύνει τον οικιστικό ιστό του Δήμου Φυλής, αφού παράλληλα με την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου θα δημιουργηθούν και συνοδά έργα, προκειμένου τα φορτηγά να μην περνούν από την πόλη, επεσήμανε ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως σημείωσε, «τα 4000 φορτηγά που θα φύγουν από τον Ελαιώνα, δε θα μπουν στο κέντρο της περιοχής, αλλά θα συνδεθούν με τον σιδηρόδρομο, την Αττική οδό και την περιφερειακή Αιγάλεω».

«Πρόκειται για ένα έργο που θα φέρει ολιστική παρέμβαση στην περιοχή, θα εξυγιανθεί, η ποιότητα ζωής θα αναβαθμιστεί, καθώς θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και νομίζω ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και καλοπροαίρετοι για αυτό» τόνισε από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Άδωνις Γεωργιάδης
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος
Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Ο δήμαρχος Φυλής υποδέχεται τον υπουργό Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων
Ο δήμαρχος Φυλής υποδέχεται τον υπουργό Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων
Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Χρήστος Παππούς, Σταμάτης Πουλής
Χρήστος Παππούς, Άδωνις Γεωργιάδης
Γιώργος Κώτσηρας, Θανάσης Μπούρας
Δημήτρης Μπουραΐμης
Νίκος Μελετίου, Σταμάτης Πουλής
Ελένη Λιάκου
Νίκος Χατζητρακόσιας
Θανάσης Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος
Μιχάλης Οικονομάκης, Γιώργος Μαυροειδής
Γιώργος Αβράμης
Γιώργος Ραφτέλης, Γιώργος Αντωνόπουλος
Ντίνα Παπαδήμα – Παππού
Το μεγαλύτερο μεταφορικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Φυλή. Υπεγράφη η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή του (βίντεο)
Σταμάτης Πουλής, Θανάσης Μπούρας, Άδωνι Γεωργιάδης, Γιώργος Κώτσηρας, Μιχάλης Παπαδόπουλος
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: