KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΖΩΗ

Ζεστές γεύσεις για κρύες μέρες – Χειμωνιάτικες συνταγές από τη Βίκυ Καράμπελα Μίχα

09/01/2025 12:16
Ανανεώθηκε 09/01/2025 12:17
3 '
Vicky Karabela Micha
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο χειμώνας είναι η εποχή που το σπίτι μας γεμίζει με τη ζεστασιά των αρωμάτων της κουζίνας, και τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από το να δημιουργούμε γεύματα που θρέφουν το σώμα και την ψυχή. Η Βίκυ Καράμπελα Μίχα μας προτείνει μια συλλογή από μοναδικές χειμωνιάτικες συνταγές, ιδανικές για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να απολαύσουμε πεντανόστιμες γεύσεις σε κάθε περίσταση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από το θρεπτικό πράσινο smoothie που γεμίζει ενέργεια, μέχρι τη δροσερή σαλάτα αποτοξίνωσης και τα ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου, κάθε συνταγή είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ισορροπία, την υγεία και την απόλαυση. Και για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις, η μακαρονάδα με πέστο παντζαριού θα κλέψει την παράσταση. Τέλος, το ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού θα κλείσει κάθε γεύμα με τον πιο γλυκό και ανάλαφρο τρόπο.

Πράσινο Smoothie για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού
Υλικά:
  • 1 ώριμο αβοκάντο (καθαρισμένο)
  • 1 μεγάλο αγγούρι (καθαρισμένο)
  • 2 ακτινίδια (καθαρισμένα)
  • 500 ml χυμό μήλου
  • 12 παγάκια
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως.
  3. Σερβίρουμε αμέσως για να διατηρηθούν οι θρεπτικές ουσίες.
Σαλάτα Αποτοξίνωσης
Υλικά:
Σαλάτα:
  • 1 μαρούλι (καθαρισμένο, χοντροκομμένο)
  • 1 ώριμο αβοκάντο (κομμένο σε κύβους)
  • 200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • Φύλλα από 5-6 κλωνάρια δυόσμο
  • Φύλλα από 5-6 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
  • 120 γρ. καρυδόψιχα (χοντροσπασμένη)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σάλτσα:
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 4 ντοματίνια (καλά πλυμένα)
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 4 ίνες κρόκος Κοζάνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Για τη σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το αβοκάντο με τη μισή σάλτσα. Προσθέτουμε δυόσμο, βασιλικό, αλατοπίπερο.
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε το μείγμα ντοματινιών και τα καρύδια.
Μπιφτέκια Κοτόπουλου
Υλικά:
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 250 γρ. κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 250 γρ. φρυγανιά
  • 3 κ.σ. φρέσκια ντομάτα
  • 2 κ.σ. sweet chili sauce
  • 2 αυγά
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • Φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένα)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ μέχρι να σχηματιστεί αφράτο μείγμα.
  3. Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο για 35 λεπτά.
Μακαρονάδα με Πέστο Παντζαριού
Υλικά:
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 3 μέτρια παντζάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το πέστο σε μπολ με λίγο νερό από τα μακαρόνια.
  3. Ρίχνουμε το πέστο στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
Ελαφρύ Γλυκό Γιαουρτιού
Υλικά:
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
  • 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50-60 γρ. σοκολάτα (τριμμένη)
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη σοκολάτα) σε μπολ.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε σφηνάκια, προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα.
  3. Βάζουμε τα σφηνάκια στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: