ΦΥΛΗ
Παράδοση, χαρά και οικογενειακή ζεστασιά στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου ΦΥΛΑΣΙΑ
01/03/2025 09:45
2 '
“Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαστε μια ωραία οικογένεια”. Μια παράφραση της γνωστής ατάκας του Ντίνου Ηλιόπουλου από την ταινία “Ο Ατσίδας” αποτέλεσε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Φυλής ΦΥΛΑΣΙΑ, αφού όταν περνάς το κατώφλι του Σπιτιού της, έχεις πραγματικά την αίσθηση της οικογένειας.
Ο χώρος απέναντι από τη δημαρχείο της Χασιάς, όπου διατηρείται ατόφια η αρβανίτικη παράδοση και τον οποίο επιμελώς συντηρούν τα μέλη της, γέμισε από φίλες και φίλους που έδιναν αυτήν ακριβώς την εντύπωση: μιας μεγάλης οικογένειας που αντάμωσαν για να γευτούν τζόλιες, να πιουν ένα ποτήρι γλυκό κρασί, να γελάσουν και να χαρούν με την ψυχή τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Τσεβά ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, ευχαρίστησε τις γυναίκες του Συλλόγου που στηρίζουν τη ΦΥΛΑΣΙΑ, αλλά και για τα χειροποίητα καλούδια που ετοίμασαν για την κοπή της βασιλόπιτας, όπως ευχαρίστησε και τον Δήμο Φυλής για τη διαχρονική υποστήριξη στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.
Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε μια καλή χρονιά με υγεία σε όλες και όλους, εξέφρασε, για μια ακόμα φορά, την αγάπη του στη Χασιά και τους Χασιώτες και αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στην αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου, που αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη για την περιοχή.
Με τη σειρά της, η αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης Ελένη Λιάκου ευχήθηκε μια καλή και ευλογημένη χρονιά, συνεχάρη τον Σύλλογο που διατηρεί ατόφια την παράδοση του τόπου και αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στην πρώην πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ιωάννα Πίνη, η οποία ίδρυσε τον Σύλλογο.


































