KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Φυσάει κι ανεβαίνει

ΑΧΑΡΝΕΣ

Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής στα Α.Τ. και Τ.Α. Αχαρνών, Φυλής και Καματερού

22/02/2024 08:03
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα Α.Τ. και Τ.Α.Αχαρνών, Φυλής και Καματερού καθώς και την ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Νικόλαο Τζίμα, τον ταμία Ανάργυρο Κιούση και τους Αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Φίλιππο Χρυσάκη και Ελευθέριο Κρητικό, συνάντησε και συνομίλησε τόσο το με αστυνομικό προσωπικό που στελεχώνει τις ανωτέρω Υπηρεσίες όσο και με τη Διοίκηση αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, τα μέλη της έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της εμφανούς έλλειψης αστυνομικού προσωπικού καθώς και της τεράστιας απόκλισης μεταξύ της οργανικής και παρούσας δύναμης όλων των Υπηρεσιών.

Επιπλέον συζητήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε υπηρεσία και ειδικότερα:

  1. Το τεράστιο ζήτημα με την έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων στην ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής με τα οποία περιπολούν και επιχειρούν οι ομάδες, τα οποία υπολείπονται τουλάχιστον κατά δεκάξι με αποτέλεσμα οι ομάδες να παραμένουν στην έδρα και να αδρανούν επιχειρησιακά μέχρις ότου επιστρέψουν οι προηγούμενες για να παραλάβουν τα οχήματά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αστυνόμευση της περιοχής. Ένα μείζον ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα και οριστικά.
  2. Τα Τμήματα Τάξης αλλά ακόμα περισσότερο τα Τμήματα Ασφαλείας, έχουν καταντήσει αντί να αστυνομεύουν την περισσότερο επιβαρυμένη, από άποψη εγκληματικότητας, περιοχή της Ελλάδας, να διατάσσονται σε καθημερινή βάση να μεταβαίνουν σε Υπηρεσίες εκτός της Δυτικής Αττικής, διατιθέμενοι σε μέτρα, πάρεργα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός της αποστολής τους. Αποκορύφωμα αποτελεί η διάθεση συναδέλφων σε ρόλο «ταξιτζή» καθηγητών της Σχολής Μετεκπαίδευσης τους οποίους μεταφέρουν αφιλοκερδώς από και προς τις οικίες τους με υπηρεσιακά οχήματα την ώρα που θα έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες της περιοχής.
  3. Γι’ αυτό το οποίοι ενημερωθήκαμε και πραγματικά μείναμε εμβρόντητοι, ειδικά και μετά τον πρόσφατο βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας από άτομα Ρομά έξω από το σχολείο του γιου του, είναι το ότι πάρα πολλοί Ρομά και όχι μόνο, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς επιβολής περιοριστικών όρων και παρότι δεν εμφανίζονται καθόλου στα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας και ενώ ενημερώνονται γι’ αυτό οι Εισαγγελικές Αρχές, δεν αίρονται οι περιοριστικοί όροι με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίζουν να εγκληματούν.

 Η Ένωσή μας πέρα από την ανάδειξη των ανωτέρω προβλημάτων, θα προχωρήσει σε ενημέρωση τόσο της φυσικής όσο και της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να δοθούν λύσεις και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής και να διεκδικεί την επίλυσή τους φέρνοντας τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: